PRODUCTIE
Een bruid in de morgen

Regie

Roger De Mol

Auteur

Hugo Claus

Spelers

Kristin de Wolf , Kristel Dirickx, Romain Rosseels, Dieter Vanhove, Tinne Verbiest

Speeldata
20.04.2002
26.04.2002
27.04.2002

Verhaal / info

In Een bruid in de morgen maken we kennis met het gezin van Henri en Madeleine Pattini, een eens welgestelde, burgerlijke familie die sinds 12 jaar in armoede leeft.
Henri zou een groot componist worden, maar die droom is nooit uitgekomen. Zijn concerto bleef onvoltooid, de meubels werden inmiddels in onderpand gegeven en zijn huwelijk met Madeleine is nog maar een fractie van wat het ooit geweest is.
Kortom, hij heeft zijn gezin veroordeeld tot een leven in armoede en afzondering van het sociale milieuvan weleer.

Eeen onschuldig uitstapje naar de Vogelmarkt, waar ze opnieuw kennismaken met hun oudere, lelijke, maar vooral rijke nicht Hilda, geeft hun leven plots weer zin.
Madeleine heeft immers haar zinnen gezet op een huwelijk tussen Hilda en haar zoon Thomas. Met het geld van nichtjelief zullen ze de jarenlange vernedering eindelijk kunnen afbetalen.
Verblind door plat opportunisme ontpopt de moeder zich tot een wrede manipulator. Alleen in haar dochter Andrea vindt Madeleine haar gelijke.

Beide vrouwen vechten op leven en dood. Beiden wanhopig. Beiden eenzaam en verloren. En de mannen? De mannen kijken toe ...


Foto
Bekijk de productiefoto's