PRODUCTIE
De braderij

Regie

Rob Vastenavondt

Auteur

Jan Christiaens & Herman Fabri

Spelers

Roger Demol, Kristel Dirickx, Marcella Despeghel, Paul Enzlin, Louis Laevers, José Lambrechts, Lies Lissens, Moniek Massie, Jo Renglé, Romain Rosseels, Eddy Stockmans, Nathalie Troonbeeckx, Tinne Verbiest, Magda Versonnen, Mike Versonnen, Tina Vertommen, geit

Speeldata
20.03.1998
21.03.1998
27.03.1998
28.03.1998

Verhaal / info

Er is niet één intrige, er zijn er verschillende, zoveel als er mensen wonen op en rond dat ene verkrot pleintje, ergens in Groot-Leuven ('Wijgmaal' om precies te zijn). De auteurs van deze komedie tonen ons die mensen elk met hun eigen miserie, meeval, tegenspeod, lach en traan, liefdes en verliefdheden, haat, vriendschap, verleden, onzekere toekomst, armoede of rijkdom, kortom hun mens-zijn.

In feite is daarmee alles gezegd.

Het zijn toevallig stuk voor stuk allemaal alternatievelingen in de ruimste zin van het woord. Zo zijn er: de baas en bazin van een caféke, genaamd "In de Stijve Stessel", verder de baas van een fietsenwinkel "Fietsen Bekke" ... een oude Griekse partizaan, ooit eigenaar van restaurant "de gouden Retsina" ... De enigzins anders voelende eigenares van een "Groeten en fruit"-winkeltje ... de bewoonster, sociaal assistente van buurthuis "'t Groen huizeke" en verder op en ronder het terras van "De Stijve Stessel" flanderende types, zoals: een mislukte beeldhouwer en tegelijk pandkraker, een plichtsbewuste wijkagente, een duister maffia-figuur, een Marrokaanse gastarbeider met zijn aangetrouwde familie, en 'last but not least' een aan drugs verslaafde dame.


Foto
Bekijk de productiefoto's