Toneelgenre: Tsjechov schreef het toneelstuk als een komedie, en het bevat enkele elementen van een klucht.

Auteur:  Anton Tsjechov
Bewerking: Marc Bober
Regie: Joppe Frateur

meer info

Het jaar 1900, in een Russisch landhuis omgeven door een kersentuin.
Anja, de dochter van de landeigenaar Ranevskaja, haalt haar moeder terug uit Parijs omdat ze inmiddels zo diep in de schulden zitten dat ze het huis per opbod moeten verkopen. Anja’s moeder was vijf jaar geleden met haar geliefde naar Parijs vertrokken nadat haar jonge zoon was verdronken in een nabijgelegen rivier. De broer van Ranevskaja, Gajev, kan ook niet met geld omgaan en heeft eveneens in Parijs al zijn geld verloren.

Redding komt wanneer een rijke koopman genaamd Lopakhin voorstelt om datsja’s te bouwen op het landgoed, zodat er in de zomer gasten kunnen verblijven tegen betaling. Hij wil hiervoor de volgens hem nutteloze kersentuin verbouwen. Deze tuin is echter het kenmerk van het landgoed. De enige andere oplossing is als Varja, de pleegdochter van het gezin, met Lopakhin zou trouwen, maar dat plan blijkt niet uitvoerbaar.

Men probeert de kersentuin te redden, maar zonder succes. Een voor een vertrekken de personages van het landgoed om elders een nieuw leven op te bouwen. Alleen de oude bediende Firs blijft achter.


Speeldata
Vrijdag 29 november 2024 om 20 u.
Zaterdag 30 november 2024 om 20 u.
Vrijdag 6 december 2024
Zaterdag 7 december 2024 om 20 u.


Blijf op de hoogte

Scroll naar boven