PRODUCTIE
Sextet

Regie

Julien Reynders

Auteur

Michael Pertwee

Spelers

Jan Vandezande, Maurice Page, Nadine Pardon, Nathalie Troonbeeckx, Walter Piette en Tine Lejeune

Speeldata
11.04.2008
12.04.2008
18.04.2008
19.04.2008

Verhaal / info
Vakantie! Een magisch woord, zeker als er een jacht in St.-Tropez ligt te blinken in de mediterrane zomerzon. Nodig een paar vrienden uit en je hebt het ideale recept voor een geslaagde vakantie... Of toch niet?
Eerst nodigt je (bijna) ex-vrouw zichzelf uit op jouw jacht, dan komt je beste vriend (getrouwd en wel) aanwaaien met zijn kersverse stoeipoes, vervolgens valt nog een koppel binnen waarvan je hém naar de andere kant van de wereld verwenst om je lekkere dromen met haar te verzilveren, en dan... ...ja, dan ben je vertrokken op een dolkomische cruise waar meeuwen, Spanjaarden, hengels, camera’s en rubberboten onvoorziene dodelijke wapens worden of op z’n minst rampen veroorzaken, een hardgekookt ei en een cameralens voor een ware pannenoorlog zorgen en Nelson, Napoleon en Reader (of was het Doenitz) de wanorde alleen nog groter maken. Zet je schrap voor een onverwachte ontknoping in deze klucht van de bovenste plank!
Sextet is een bonte mengeling van sarkastisch getinte situatiehumor. Het is een knipoog naar de kernachtige pointes in de verhaalstijl die ondermeer ook Oscar Wilde typeert. Dit stuk heeft dan ook een zeer onverwacht slot. Sextet werd jarenlang in het ‘Criterion Theatre’ op Piccadilly Circus gespeeld. Na het grote succes in Engeland deinde het stuk uit naar Duitsland, Nederland om tot slot in Vlaanderen te belanden. Ook op Broadway was Sextet lang één van de meest gespeelde komedies.
Foto
Bekijk de productiefoto's